ABOUT US | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | KAPETANAKIS GROUP
   ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ > ΜΟΝΤΕΡΝΑ > ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ > ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ


ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
Ανεξάρτητη εξοχική κατοικία
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΗΛΙΟ

Το Καταφύγιο Σοφοκλής βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή 2 χλμ βόρεια του Αη Γιάννη, που είναι το πιο γνωστό και πιο περιζήτητο παραθαλάσσιο θέρετρο του βορειοανατολικού Πηλίου. Η πρόσβαση γίνεται από έναν όχι και τόσο ομαλό αγροτικό δρόμο, γι αυτό και συνιστάται η χρήση τζιπ. Το εξοχικό αυτό αποτελεί ένα ιδεώδες καταφύγιο για κείνους που επιθυμούν να περάσουν ήσυχες και μοναχικές διακοπές διότι είναι κτισμένο σε ένα ήρεμο τοπίο όπου μπορεί κανείς να ζήσει σε αρμονική συνύπαρξη με το παραδεισένιο Πήλιο και τους ρυθμούς της φύσης, και να επιδοθεί στην ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, στο κολύμπι, στην εξερεύνηση της περιοχής.

Το Καταφύγιο Σοφοκλής είναι κρυμμένο ανάμεσα στα λιόδενδρα ακριβώς πάνω από τα βράχια της ακτής. Στην άκρη του όμορφου κήπου του υπάρχει μια ξύλινη πλατφόρμα η οποία προσφέρει μια εκπληκτική θέα προς τα βράχια της ακτής και το απέραντο Αιγαίο, καθώς επίσης και στην όμορφη ακρογιαλιά της Πλάκας. Το σπίτι περιτριγυρίζεται από τα χαρακτηριστικά πηλιορείτικα δένδρα και φυτά, όπως άγριες βαλανιδιές, ελιές, συκιές, τριανταφυλλιές, μυρτιές, αμπελόκλημα κι αγιόκλημα. Ένα μονοπάτι που περνάει ανάμεσα στα βράχια κατηφορίζει προς την ακτή όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στην πεντακάθαρη θάλασσα μόνος, χωρίς τις συνήθεις ενοχλήσεις μιας πολυσύχναστης ακρογιαλιάς. Ένα άλλο μονοπάτι οδηγεί στην Πλάκα μετά από δεκαπεντάλεπτο ποδαρόδρομο. Κι αν ο παραθεριστής νοσταλγήσει μετά από λίγο την συντροφιά άλλων ανθρώπων, μπορεί κάλλιστα να πάει περπατώντας ή με το αυτοκίνητο στον Άγιο Γιάννη, όπου θα βρει μια ευδιάθετη ατμόσφαιρα στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και στις παμπ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ.

Το Καταφύγιο Σοφοκλής είναι μια χαριτωμένη, ροζ μονοκατοικία με πράσινα παντζούρια και κόκκινα κεραμίδια. Έχει δύο υπνοδωμάτια [το ένα με διπλό κρεβάτι και το άλλο με δυο μονά], ένα μικρό χολ, τουαλέτα με ντους, ψυγείο, μεγάλη πετρογκάζ με δύο μάτια και ένα μικρό πάγκο όπου είναι δυνατή η ετοιμασία πρωινού, και άλλων φαγητών.

Συνιστούμε το θερινό αυτό καταφύγιο σε:
1. Παραθεριστές ηλικίας 12-60 ετών
2. Παιδιά μόνον με την συνοδεία των γονιών τους
3. Εκείνους που επιθυμούν ήσυχες διακοπές
4. Θιασώτες περιπάτων και πεζοπορίας στην Φύση
5. Παραθεριστές που δεν τους πειράζει ν' αφήσουν το αυτοκίνητό
τους σε κάποια απόσταση από το σπίτι
6. Χρήστες τζιπ και λάτρεις του jeep-trekking

* Ο ιδιοκτήτης θα επισκέπτεται το Καταφύγιο Σοφοκλής συχνά για να ποτίζει τα λουλούδια, εκτός κι αν του ζητηθεί να μην το κάνει. Είναι επίσης πρόθυμος να φέρνει στουs ενοικιαστές τρόφιμα και εφόδια από τον Αη Γιάννη.
* Καθαριότητα και αλλαγή σεντονιών και πετσετών μια φορά την εβδομάδα.
* Το Καταφύγιο Σοφοκλής διατίθεται προς ενοικίαση από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο.

ΤΙΜΕΣ:
€ 50 - 75 για 2 άτομα
€ 80-100 για 3 ή 4 άτομα

 

 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ
SOFOKLESHIDEAWAY
Proprietor: Jill Sleeman
Tel: 0030.24260.49086
       0030.24260.48864
Fax: 0030.24260.49565
Mob:0030.69371.56780

E-Mail Us Here jill@pelionet.gr

 

 
web development and e-marketing : Kapetanakis Ilias 
text: Kosmoglou Stefanos    

  CopyRight © 2002-2005 PELIONET. All rights reserved  
 Contact PELIONET