ABOUT US | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | KAPETANAKIS GROUP
  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ > ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ (ΠΗΛΙΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ)


 Newsletter
Your e-mail address:
  add
  delete

Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες παραλίες κατά μήκος των ανατολικών, δυτικών και νοτίων ακτών του Πηλίου (Πήλιο). Οι ακρογιαλιές του Παγασητικού είναι πιο φιλόξενες, με αμμουδιές και σχετικά αβαθή νερά, ήρεμες, χωρίς ψηλά κύματα και ορμητικούς αιγαιοπελαγήτικους ανέμους, ζεστές, περιτριγυρισμένες από ελαιώνες και ευκάλυπτους και μικρούς, γραφικούς οικισμούς. Είναι ευπρόσιτες και από την θάλασσα και από το ικανοποιητικό οδικό δίκτυο που διατρέχει την χερσόνησο σχεδόν πάντα κατά μήκος της ακτογραμμής.

Όμως το τοπίο αλλάζει ριζικά στις ακτές του βορειοανατολικού Πηλίου (Πηλιο), την πιο ευλογημένη, ίσως, πηλιορείτικη περιοχή, η οποία έχει προικισθεί με μια πληθώρα ειδυλλιακών ορμίσκων και καταγάλανων κολπίσκων με μικρές ή μεγάλες απείρου κάλλους ακρογιαλιές όπου η λαμπερή, ολόχρυση άμμος συναγωνίζεται σε ομορφιά και θέλγητρο την παγχρωμία των βοτσάλων και γυαλιστερών, ολόλευκων βράχων.

Κάθε παραλία έχει το δικό της χρώμα, την δική της γραφικότητα, τον δικό της χαρακτήρα. Μερικές βρίσκονται κοντά σε οικισμούς, άλλες έχουν επιλέξει να κρατήσουν μια διακριτική απόσταση από τον άνθρωπο. Άλλες πάλι προτίμησαν να αναπτυχθούν σε υποδομή και ευκολίες σε βαθμό που να θεωρούνται τουριστικοί παράδεισοι. Υπάρχουν και μερικές οι οποίες προτίμησαν να αντισταθούν σθεναρά στην πλημμυρίδα του πολιτισμού και να διατηρήσουν την φυσική τους, αδάμαστη προσωπικότητα κρυβόμενες σε μέρη δυσπρόσιτα, απόμακρα, προστατευμένα από τεράστια, απόκρημνα βράχια και πυκνή βλάστηση. Παρθένες βοτσαλόστρωτες Παραλίες, με καταπράσινα ή καταγάλανα πεντακάθαρα νερά. Παραλίες μοναχικές, ατίθασες, ερωτικές, που ανοίγουν την αγκαλιά τους και δείχνουν τα κάλλη τους μόνο στους λίγους, τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας οι οποίοι είναι πρόθυμοι να απαρνηθούν την άνεση και την καλοπέραση των αναπτυγμένων ακρογιαλιών και να περπατήσουν τα πέτρινα καλντερίμια και τα κρυφά, στενά μονοπάτια των κατάφυτων πηλιορείτικων πλαγιών που θα τους οδηγήσουν σε ένα περιβάλλον απόλυτης απομόνωσης και ηρεμίας, σε μιά ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής που προέρχεται από τον συνδυασμό της σωματικής άσκησης, ψυχικής αγαλλίασης και πνευματικής ανάτασης. Κι ο αθεράπευτα εξερευνητικός επισκέπτης μπορεί να παρατείνει και επιτείνει την απόλαυσή του σκαρφαλώνοντας στους απόκρημνους βράχους για να βρεί τις σπηλιές που βρίσκονται ίσως κρυμμένες στην περιοχή, και, άν είναι τυχερός, κάνοντας παρέα με ένα κοπάδι δελφίνια που χαριεντίζονται στο κύμα.

Οι νότιες παραλιες δέν έχουν το δραματικό ντεκόρ και την άγρια ομορφιά των ακτών του βορειοανατολικού Πηλίου (Πήλιο). Το τοπίο είναι πιό γαλήνιο, πιό απαλό, ίσως πιό νησιώτικο. Παρόλα αυτά, είναι όλες τους όμορφες και απολαυστικές διότι διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τον αδάμαστο πηλιορείτικο χαρακτήρα τους και δεν έχουν ενδώσει στον πειρασμό της άκρατης τουριστικής εξέλιξης. Χωρίς αμφιβολία αποτελούν προορισμούς επίσκεψης και διαμονής περιζήτητους, ειδικά για κείνους τους επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν κοντά στην φύση χωρίς όμως να στερηθούν τις βασικές ανέσεις των διακοπών.

 
Φωτογραφίες: Ηλίας Καπετανάκης
Παρακαλώ χτυπήστε πάνω σε μία μικρογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος
code : 0012   
code : 001   
code : 0022   
code : 0021   
code : 0020   
code : 0019   
code : 0018   
code : 0017   
code : 0016   
code : 0015   
code : 0024   
code : 0013   
code : 0025   
code : 0011   
code : 0010   
code : 009   

Page 1 | Page 2 | Page 3
(!) Όλες οι φωτογραφίες σε αυτό τον ιστιόχωρο προστατεύονται από το διεθνή νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (2121/93). Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από καμία άποψη χωρίς την άδεια του φωτογράφου Καπετανάκη Ηλία [επικοινωνία]. Προκειμένου να εμφανιστούν οι φωτογραφίες στον browser, συμφωνείτε να δεσμευθείτε από τους όρους αυτής της συμφωνίας. Φωτογραφικά αρχεία υψηλής ανάλυσης μπορούν να αποσταλούν σε οποιοδήποτε μέρος στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν με email να τους αποσταλεί τιμοκατάλογος.
 
web development and e-marketing : Kapetanakis Ilias 
text: Kosmoglou Stefanos    

  CopyRight © 2002-2005 PELIONET. All rights reserved  
 Contact PELIONET