ABOUT US | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | KAPETANAKIS GROUP
   ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ> ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ > ΜΟΥΡΕΣΙ Οργανωμένοι περίπατοι στις πηγές, στα δάση και στις κοιλάδες του


ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΗΛΙΟΥΜΟΥΡΕΣΙ
Οργανωμένοι περίπατοι στις πηγές,
στα δάση και στις κοιλάδες του


Photography by
Kapetanakis IliasΠερίπατος ημερήσιος ή απογευματινός

Η ημερήσια εκδρομή ξεκινάει νωρίς το πρωί. Οι περιπατητές θα έχουν την χαρά να περπατήσουν τα καλντερίμια και τα κρυφά μονοπάτια του Μουρεσίου που μέσα από μηλιές, καστανιές κι ένα πυκνό δάσος οδηγούν σε μια βαθειά κοιλάδα όπου την Άνοιξη δυό ορμητικοί χείμαρροι σχηματίζουν καταρράκτες οι οποίοι δημιουργούν πανέμορφες λιμνούλες ανάμεσα σε τεράστιους βράχους που είναι στολισμένοι με ένα χαλί από μούσκλια.
Εκεί θα μείνουν για λίγο να απολαύσουν το μεγαλείο της άγριας φύσης και ν' αναλάβουν δυνάμεις για την αναρρίχηση της επιστροφής στο χωριό, όπου θα ενωθούν με τους συμμετέχοντες μόνο στο απογευματινό και ευκολώτερο σκέλος του περιπάτου.

Μετά, με την συντροφιά ενός συμπαθητικού τετράποδου, της Αντζελίνας, η ομάδα θα συνεχίσει τον περίπατο μέσα από ελικοειδή μονοπάτια προς το βουνό με προορισμό ένα μέρος ήσυχο και ειδυλλιακό πάνω σε μια ράχη με πανοραμική θέα προς το βουνό και την θάλασσα. Αφού γευματίσουν απολαμβάνοντας το τοπίο, οι περιπατητές θα κατηφορίσουν μέσα από το δάσος προς το χωριό περνώντας δίπλα από πηγές, εκκλησίες και έναν παλιό μύλο.

Ο ημερήσιος περίπατος είναι κατάλληλος μόνο για άτομα με καλή φυσική κατάσταση. Στο πρωινό σκέλος υπάρχει ανάβαση σχετικώς απότομων πλαγιών και διέλευση σημείων με πυκνή και θαμνώδη βλάστηση. Τον Μάιο και ενίοτε το φθινόπωρο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διασχίσουν ένα ρέμμα οπότε και θα πρέπει να βγάλουν τις μπότες τους.

Διάρκεια:

7 περίπου ώρες για την ημερήσια, και 3 ½ ώρες για την απογευματινή πορεία. Η διάρκεια και η ώρα εκκίνησης προσαρμόζονται στις υπαγορεύσεις της εποχής και της θερμοκρασίας.

Τί χρειάζεστε:

Προτείνουμε μπότες πορείας, ελαφρύ βαμβακερό πανταλόνι, εφεδρικό ζευγάρι κάλτσες. Ένα μπουκάλι νερό και σακκίδιο είναι απαραίτητα. Ένα ραβδί, μικρό κολατσιό και απωθητική λοσιόν εντόμων θα ήταν χρήσιμα. Το γεύμα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Μεταφορά:

Οι συμμετέχοντες που έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο θα πληροφορηθούν το σημείο εκκίνησης κατά την δήλωση συμμετοχής. Οι μή έχοντες μεταφορικό μέσο παρακαλούνται να το δηλώσουν και εμείς θα μεριμνήσουμε για την μεταφορά τους στο σημείο εκκίνησης και την επιστροφή στην βάση τους.

Τιμή:

Ημερήσιος περίπατος χωρίς μεταφορά: 45.00 Ευρώ
Απογευματινός χωρίς μεταφορά: 30.00 Ευρώ

Με μεταφορά το κόστος καθορίζεται όταν ζητηθεί τούτο.
Παιδιά κάτω των 12 ετών πληρώνουν το μισό.

*Σημείωση: Σε περίπτωση που η Αντζελίνα αδυνατεί να συμμετάσχει, έχει συμφωνήσει να την αντικαταστήσει η Μπέμπα, μια όμορφη φοράδα. Και οι δυό τους αγαπούν τα καρότα και θα εκτιμήσουν δεόντως κάθε προσφορά.

 Δήλωση συμμετοχής:

Παρακαλούμε τηλεφωνείστε στά τηλέφωνα:

Τηλ.:24260. 49086

          24260.48864
Φαξ: 24260.49565
Κιν .:69371.56780

Η έδρα του Περιπατητικού Ομίλου Footprints βρίσκεται στον ιδιοκτησίας κυρίας Τζίλ Σλήμαν Ξενώνα "Το Παλιό Μεταξουργείο" στο Μούρεσι.

e-mail: jill@pelionet.gr
Web: http://pelionet.gr/OldSilkStore

 Newsletter
Your e-mail address:
  add
  delete
web development and e-marketing : Kapetanakis Ilias 
text: Kosmoglou Stefanos    

  CopyRight © 2002-2005 PELIONET. All rights reserved  
 Contact PELIONET